Bartók rádió online hallgatás

A rádió automatikusan elindul, néhány másodpercen belül.
A hangerő, leállítás és minden egyéb vezérlés a kijelző alján található.

MR3 Bartók rádió

Ha komolyzene, ha jazz, Bartók rádió!

Bevezető mondatommal el is árultam, kinek, kiknek ajánljuk ezt a rádiót! A komolyzene kedvelőinek, A-Z-ig, minden korosztályban. Ha szereti a kolyzenét, ha szeret rádióhallgatás közben informálódni is, ha a jazz a mindene, ez a rádió a helye a virtuális világban!

Olyan zenék, amelyeket bárhol, bármikor szívesen hallgat az ember, hiszen a komolyzene tanít, és felüdít egyszerre, lehet múzsája az embernek, vagy csak segít, hogy kibírjuk a napot, és átsegít a késő esti álmatlanságon.

Lássuk, milyen műsorok vannak a Bartók Rádióban!

Minden nap éjféltől a Notturno műsora szól, benne rengeteg komolyzenei mű, hangversenyek, zongoraversenyek.
Reggel 06:00-kor hírek, mintegy 5 percben, a legfontosabb eseményekről.

06:05-től a Muzsikáló reggel című műsort sugározzák, benne minden órában 5 perc hiradó, tehát 07:00-kor, 08:00-kor, és 09:00-kor, hogy ne meredjon le a legfontosabb eseményekről, közben pedig a komolyzene világában tehetünk utazást.

  • Hétfőn 09:30-tól az Arckép című műsorban igazi, akotó embereket ismerhetünk meg, Becze Szilvia műsorvezető társaságában.
  • Kedden, szintén 09:30-tól a Kritikus füllel című műsort hallhatják, ahol aktuális zeneműveket elemeznek ki hozzáértők, a szerkesztő Ottmár Dávid.
  • Szerdán ugyanezen idősávban a Cine-Java című műsort sugározzák, a legjobb filmzenékről beszélgetnek a szerkesztő műsorvezetővel, Veisz Gáborral.
  • Csütörtökön 09:30-kor az Összhang című műsor jelentkezik, a zenei élet aktuális híreivel, a szerkesztő műsorvezető Bolla Iván.
  • Pénteken 09:30-tól hallható az Énekelj velünk című kórusmagazin, Kecskés Barbara szerkesztő, műsorvezető vezényletével.

Minden délelőtt 10:00-tól, 12:00-ig, délig a Muzsikáló délelőtt című műsorban hallhatják a legjobb komoly, és jazz zenéket.

Minden nap délben a Hírek című műsor, 5 percben tájékoztat a legfontosabb hírekről.
12:05-től 12:36-ig hétköznap a Népzene című műsorban népzenei dalok hallhatóak.12:36-tól 15:00-ig minden nap egy teljes hangverseny kerül adásba, a világ minden tájáról.

15:00-kor híreket hallhatnak, 5 percben, majd 15:06-tól a Muzsikáló délután című műsorban ismét a komolyzenéé a szó, a mikrofonnál Némethy Attila, egészen 19:00-ig, közben 17 órakor Hírek, a megszokott 5 perces hírblokk.
19:05 órától ismét különböző műsorok hallhatóak a hét minden napján, így:

Hétfőn az Évfordulók című műsorban az ezn a héten történtekről emlékeznek meg,
Kedden a Prológ című műsor, a műsorvezető László Ferenc.

Szerdán az Összhang című műsorban a zenei élet aktualitásai, Bolla Milán a szerkesztő műsorvezető.
Csütörtökön a Kritikus füllel című műsorban zenei műveket, hangversenyeket elemeznek szakértőkkel, a szerkesztő műsorvezető Ottmár Dávid.

Pénteken az Arckép műsora jelentkezik, a szerkesztő beszélgetőtárs Erdei Péter.

19:30-kor Híradó
19:35-től különböző komolyzenei műveket sugároznak 22:00-ig
22:00-tól az Ars Nova műsorában a XX-XXi. század műveiből hallhatunk, a népzenétől a hangversenyig, tehát ez is egy műfajok felett álló műsor.
23:00-tól éjfélig a jazz műfaja kerül előtérben hétköznaponként, majd a napot a 23:58-kor kezdődő Szózattal zárják.

Hétvégén változik a műsorrend, a Notturno reggel 06:00-ig tartó adása után a Hang-fogó hallhatjuk a mikrofonnál Schaefer Andrea, a szerkesztő Bánkövi Gyula, majd a hétköznap elhangzott műsorokat ismétlik, valamint hangversenyeket hallhatunk. A késő este, a hétköznapokból már megszokottan a jazz szerelmeseié.

Története:

A rádió nagy múltra tekint vissza, első, még kísérleti adását 1960-ban indította a Magyar Rádió, a keleti normás URH adás este 6-tól késő estig volt fogható, majd 1973-tól önálló adóként, saját napi programmal 3.műsor néven vált elérhetővé.

1966-ban az éjszakai sugárzása megszünt, de 1999 október 1-jétől először Budapesten, majd 2000. április 12-étől országosan is újra fogható, a ma is ugyanazon nevet viseló Norutto néven.

Az 1973-ban indult rádió 1987 május 3-án felvette a Bartók Rádió nevet, amit ma is használ.
A csatorna életében fontos mérföldkő volt 2007, ekkor megváltozott a műsor struktúrája, és neve “MR3-Bartók Rádió”-ra módosult, amikor a televíziós, és rádióadásokat egyetlen szervezetbe gyúrták össze.

2011 ismét változást hozott, ekkor elhagyták az MR3 szócskát a rádió nevéből, a csatorna visszakapta az 1987-ben felvett Bartók Rádió nevet.
2012. július 27-én, ahogyan a közmédia minden csatornája, ez a rádió is új, letisztult logót kapott.
2013 március 15-én a Magyar Rádió többi csatornájával megegyezően a Bartók rádió is új hangzást kapott.

Bartók Rádiós műsorszignálok a YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=rEkSTqYHL5g
Hivatalos webhely: https://mediaklikk.hu/bartok/
Partner rádiók:

Bartók rádió
Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 6 Átlag: 4.3]

1 thought on “Bartók Rádió”

  1. Tisztelt Bősze Úr! Tisztelt Muzsikáló Délelőtt!

    Köszönöm szépen Bősze Úr egész éves munkáját humorát igyekezetét amivel elviselhetőbbé tette ezt a nehéz évet a Home Office bezártságát. Kívánok MINDANNYIUKNAK KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS JÓ EGÉSZSÉGET.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.