Dankó Rádió online hallgatás

Dankó rádió logó

A Dankó Rádió immár 8. éve sugározza hazánk legnagyobb slágereit, a mulatós zenéktől az operetteken át a népzenéig, és a világzenéig. Ha ki akarsz kapcsolódni, és igazi magyar zenét hallgatnál, vagy csak egy buli kellős közepében szeretnéd érezni magad, ez a rádió neked való! Semmi duma, összesen két híradó, ha mégis kíváncsi lennél, mi a helyzet a nagyvilágban, és rengeteg zene! Reggel a Derűs napot! című műsor tökéletes napindító, színes forgatagával, közlekedési híreivel segít jól indítani a napot, majd a Húzd csak, prímás műsora szól egészen délig, a legjobb magyar nótákkal.

Délben a Kossuth Rádió Déli harangszó című hírműsora hallható, mintegy fél órában, hogy ismét egy igazi örökzöld műsorral folytatódjon, hisz ekkor kezdődik a 60 éve töretlen sikernek örvendő Jó ebédhez szól a nóta című műsor, válogatott magyar nótákkal, a legnagyobbaktól. Majd két műsor is a hallgatók kívánsága szerint összeválogatott könnyűzenei repertoárt vonultat fel, majd az Az a szép című műsor következi délután 18:04-től este 19:59-ig, a műsor első felében operettslágerek, a második felében a hazai prímásvilág kiválóságainak dalaival. 20:04-20:59-ig az „A táncházban” című műsor hallható, a Kárpát medence magyar, és nemzetiségi falusi mestereinek, táncházainak zenéivel. 21:00-tól 23:59-ig a Népek dalai című műsorban világzenei különlegességeket, és távol élő népek szokásait, életét gyűjtik színes csokorba a hallgatók számára.
Olvasd tovább »


Más rádiót hallgatnál?

Éjfélkor felcsendül a Himnusz, majd a hajnali dalcsokorban népszerű nóták, és ritkán hallható, archív felvételek váltakoznak, egészen hajnali 04:00-ig. Hogyan indul ez, a ma már oly népszerű rádió? A Dankó Rádió a közmédia rádióadója, amely népzenét, magyar nótát, operettet, és örökzöld slágereket sugároz, immár 8 éve. Hogy hogyan kezdődött a rádió története? Még a 2000-es évek végén érezte meg a közmédia a növekvő igényt a könnyűzene fent felsorolt műfajaira, és 2009-ben elindította a Dalok és dallamok rádióadót, a korábbi MR7 helyén.

A rádióadó 3 évet élt meg, ekkorra kiderült, hogy komoly piaci rést találtak, és igény jelentkezett egy országos adó indítására, aminek előkészítését 2012-re befejezték, az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) a szükséges frekvenciaengedélyeket megadta. A rádió többek között a Dalok és Dallamok rádió helyén szólalt, illetve a Régió Rádió győri, pécsi, szegedi, és debreceni stúdióit kapta meg, és a megszűnt Dalok és dallamok webrádió helyén csendült fel a Dankó Rádió. 2013-tól a Magyar Rádió stúdióiban elkezdték a stúdiófelvételeket, 10 előadó, egyenként 10 nótáját vették fel, ezzel 100 dallal nőtt a rádió saját zenei archívuma.

A Dankó Rádió első születésnapján nagyszabású nótaestet szervezett, és ismét 100 új dalt vettek fel.

2014-ben saját stúdiót kaptak a Thália színház melletti Látványstúdióban, és ez évtől már operettek hangfelvételei is zajlottak a Magyar Rádió stúdiójában. A következő években több megújuláson is átesett a rádió, legutóbb 2020 januárjában frissítették a műsoraikat, ami néhány személyi változással is járt, Nádas György humorista érkezett a rádióhoz, miközben Mikó Róbert, Nagy Ibolya, és Klement Zoltán távozott az adótól. Hallgasd nálunk, online, mindig a legjobb minőségben!

Itt az Online Rádión, mindent megtalálsz!

Dankó rádió a Médiaklikken >>
A Dankó Rádió megújulásáról az M1-en.
Társ rádiók: Kossuth rádióPetőfi rádióBartók Rádió


Dankó Rádió
 A magyar zene rádiója


Legújabb rádiós hírek

Új műsort és bővülő zenei kínálatot jelentett be a Dankó Rádió

A Petőfi és a Bartók Rádió után a közmédia népzenei rádiója is megújul....

Tovább » Elrejt


Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 24 Átlag: 4.5]

4 thoughts on “Dankó Rádió”

 1. Varga Ilona Dunaharasztiról

  Éjjel-nappal szól a rádió a nap 24 órájáből 2/3 műsoridőben !
  Vagy nem vagyok itthon, néha a Tv-t is nézni szoktam !
  Egyszer már beszélgettem Popovics Lászlóval is !
  Nagyon szeretem, mert vegyesen hallgathatom a nótát, a népdalokat, operett slágereket és nem utólsó sorban az örökzőld számokat.
  A mikrofon előtt és a háttérben dolgozóknak is köszönöm a rendkívül színvonalas műsorokat, a változatos és élvezetes kommenteket.

 2. Fodor Imréné

  Tisztelt Dankó Rádió! Már régóta ezt a rádiót hallgatjuk, nagyon szeretjük. Tegnap kértem a férjemnek egy számot, mert ma van a 69. születésnapja. Valami félre ment, mert kaptam a beérkező levelekbe értesítést, hogy nem tudják küldeni. Biztos én rontottam el, pedig nagyon szerettem volna a férjem köszönteni.Nem tudom esetleg pótolni lehetne e? A szám, Zárai-Vámosi Köszönöm a boldog éveket címü szám. Fodor Imrének küldeném, telefon 76/472 590, az enyém 06 70/6081564. Fodor Imréné vagyok. Ma még nem hallottam köszöntést, biztos nem volt jelentkező. Tisztelettel Éva.

 3. Kristof Judit

  Tisztelt műsor vezetők!

  2022.06.01-van Édesapám 65.szuletés napja.
  Ez alkalomból a reggeli műsoron keresztül szeretném köszönteni.
  Hova küldjék üzenetet?
  Hogy működik?
  Köszönöm a választ.

 4. Trefák Istvánné

  Tisztelt Szerkesztők!
  A Dankó Rádió mindennapos hallgatója vagyok. Örömmel tapasztalom, hogy bővül a lejátszott dalok, nóták köre.
  Szeretnék egy régóta mellőzött dalt a figyelmükbe ajánlani: Kopogtat a fakopács az erdőn. Kislány koromban volt nagy sláger, azután egyszer csak eltűnt a rádióból. (Most 70 éves vagyok) Ha lehetne felvenni újból a többi sláger közé, biztosan másnak is tetszene. Köszönettel: Trefák Istvánné Mende, Dózsa Gy. út 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top