MegaDance Rádió

MegaDance Rádió online hallgatás

Megadance Rádió

Kinek ajánljuk ezt a rádiót?

Ha eleged van a reklámokból, abból, hogy félóránként ismétlik ugyanazt a hírblokkot, akkor a MegaDance a te rádiód! Ha a retro zenéket is szereted, és olyan zenéket is meghallgatnál a 70-es, 80-as, 90-es, és a 2000-es évekből, valamint napjainkból, amit még sosem hallottál, akkor pedig el ne kapcsolj innen!

A kérdésre, hogy milyen is ez a rádió, meglehetősen összetett a válasz! Ha még nem hallottál róla, talán meglepetésként hat rád, de ez Magyarország legrégebbi, folyamatosan sugárzott retró rádiója, ami a kezdetektől napjainkig egy lelkes csapatnak hála, minden nap fogható az interneten.
Igen, ezt a rádiót csupán az interneten hallhatjátok, és nincs tervben, hogy az éter hullámain is megjelenjenek, de kit érdekel manapság, az olcsó, és szinte korlátlan mobilnet korában? Ráadásul nem kell vacakolni sosem a beállításával, hiszen azonnal hallhatod a lenti gombra kattintva!

Hogyan jött létre a MegaDance Rádió?

Még a hazai internetes rádiózás “hőskorában”, 2004-ben alakult meg a MegaDance Rádió, kísérleti jelleggel. Műsoraikban kizárólag zene szólt, az első egy évben műsorvezető nélkül, majd a későbbiekben műsorvezetők is megszólaltak, és kialakult a ma is ismert zenei struktúra.
Műsoraikban a  70-es, 80-as, 90-es évek, az ezredfordulós slágerek, illetve napjaink tánczenéi is helyet kaptak. Nincs mellébeszélés, nincs ismétlés, csak a zene, talán ezért is szerettek bele a hallgatók, és táboruk folyamatosan csak gyarapszik!

A lassan 16 éves rádió azonban nem csak arról híres, hogy folyamatosan szólnak a zenék, de arról is, hogy a tagjai mind egykori lemezlovasok, Dj-k, akik végigélték azt a kort, ahonnan most merítenek, így bár a rádiózásban amatőrként csöppentek bele, de a zenei világ olyan közel áll hozzájuk, amennyire csak lehetséges!

Rendkívül szimpatikus a hozzáállásuk is, hiszen nem anyagi haszonszerzésért csinálják, nem a meggazdagodás vezeti őket, hanem szabadidejüket feláldozva, és anyagiaktól mentesen viszik a rádiót, több, mint 15 éve. Mivel a zeneiparban tájékozottak, így sok különlegességet is meghallgathatunk náluk, amivel a mainstream médiában nem feltétlenül futnánk össze, tehát új kedvencek kereséséhez is kiváló ez a rádió!

Halhatunk itt italo discot, a 80-as években az USA-ban oly közkedvelt, könnyed amerikai rockot, a “SAW” – korszak zenéit, de helyet kapnak a 90-es zenéi, az igazi disco korszaké, amikre a mai 30-as, 40-es korosztály táncolt. A 2000-es években is születtek legendás zenék, (ATB, French Affair, Alcazar, ATC, Ultra Nate, BWO, Barthezz…) természetesen innen is válogatnak a rádió lemezlovasai. Aki a progresszív, “kattogós” zenéket szereti, annak sajnos rossz hírünk van, ez a rádió kerüli ezeket a fajta zenei csemegéket, a dallamosabb, lágyabb zenéket játszák a friss slágerek közül.

A zenei irányzatok sokszínűsége mellett a zenék soknemzetiségűsége is fontos elv, különösen a Kárpát-medence Magyarországon alig, vagy egyáltalán nem hallható együtteseinek repertoárba vétele a szembetűnő. Igazi ritka zenei csemegét jelent ez a MegaDance hallgatóinak.

Ezen felül még számos nemzet igényes, de ritkán hallható együttesével megismerkedhetünk, a teljesség igénye nélkül néhány: az orosz Siberain Heat (Just Say hello), az iráni (majd svéd) Arash (Broken Angel), a német Brooklyn Bounce (Take A Ride), a svéd Günther (Ding Dong Song), a német Sash! (Ecuador), a svéd E-Type (This Is The Way), a francia Début de Soirée (Nuit De Folie), az olasz Gigi D’Agostino (The Riddle), a belga Paradisio (Bailando), a spanyol Baccara (Yes Sir, I Can Boogie), a román Inna (Sun Is Up), a német Loft (Love Is Magic), és sorolhatnánk még. Ezek érdekessége, hogy a kiadások jó része csupán kislemezen, vagy kifejezetten a klubok, diszkók, DJ-k számára készültek, így igazi ritkaságnak számítanak.

Térjünk néhány szó erejéig vissza arra, hogy ez egy amatőr rádió, és ami még megdöbbentőbb ebben a harácsolós világban, teljesen reklámmentes is!
Ha anyagilag semmit sem kapnak a rádiósok, mégis, miért éri meg ez nekik? A válasz egyszerű, a zene szeretete, a rádiózás öröme hajtja a csapatot, amely az eltelt hosszú évek során baráti társasággá alakult, ritkán cserélődnek a műsorvezetők, így az évek folyamán nagy rutinra tettek szert a csapat tagjai.

A MegaDance rádió műsorai többnyire egy-egy zenei korszakot ölelnek fel, így mindenki kiválaszthatja a neki tetsző adást, hogy pontosan azt kapja, amit szeret, csak zene, semmi reklám, ez a MegaDance Rádió!

A MegaDance Rádió komoly alternatívája a jobban ismert Retró Rádiónak.

Hivatalos webhely: http://www.megadanceradio.hu


Megnyitás YouTube-on

Legutóbb játszott

  •   <<<< ReLoaded >>>>
  •   <<<< ReLoaded Extra >>>>
  •   <<<< ReLoaded Extra >>>>
  •   <<<< NightMixers >>>>
  •   <<<< ReLoaded >>>>
  •   <<<< ReLoaded Extra >>>>
  •   <<<< ReLoaded Extra >>>>
  •   <<<< NightMixers >>>>
  •   <<<< ReLoaded >>>>
Kattints ide a lejátszáshozKattints ide a lejátszáshoz
Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 26 Átlag: 4.1]

3 thoughts on “MegaDance Rádió”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.