Petőfi rádió online hallgatás

Petőfi rádió logó

Kinek ajánljuk a Petőfi Rádiót?
Ha unod a híreket hallgatni félóránként, ha eleged van abból, hogy ősrégi zenéket játszanak, még a szüleid gyerekkorából, ha vágynál valami frissebbre, valamire, amire felvidít, amitől azt érzed, hogy a világ is él körülötted, akkor ez a te rádiód!

A Kossuth Rádióval közösen, meglehetős hosszú múlttal rendelkeznek, így bemutatjuk a rádió életének legfontosabb fejezeteit.

A rádió első adásait 1932 nyarán, egy kísérleti 3kW-os antennán sugározták, Budapest II néven, majd 1933 december elsején felavatták a lakihegyi 120kW-os antennát, a hivatalos adás december 16-án kezdődött, ekkortól a Budapest II rádió már 20kW-on sugározhatott.
Olvasd tovább »


Más rádiót hallgatnál?

A Budapest II rádiót 1949 február elsején átnevezték, ekkor vette fel a Petőfi Rádió nevet.

A következő nagy állomás 1949 augusztusa volt, amikor megépült a szolnoki nagyadó 135kW-os teljesítményével, és 126 méteres antennájával valóban nagy adótoronynak számított.

1951-ben épült meg a Balatonszabadi Sóstó közelében található antenna, 146 méter magasságával, és szintén 135kW-os teljesítményével újabb hatalmas körzetet volt képes ellátni. Ez az adó 1986-ig szolgállta a Petőfi Rádiót, ekkor ugyanis megépült a marcali adótorony, ami 500kW-os teljesítményével egyedül ellátta a Dunántúl egészét.

1996-tól fokozatosan indítják az URH adást, 1998-tól a CCIR, nyugati normás sávokon sugároznak.

A következő, döntő változás a rádió életében 2007-ben jön el, ekkor teljes arculatváltás történik, és részben nevet is vált a rádió, felveszi az MR2-Petőfi Rádió nevet, valamint a “Nagyon zene” szlogen is a rádió részévé válik. Fiatalosabb, pörgősebb műsorokkal, és friss zenékkel, a fiatalok felé nyitottak, és felvették a versenyt az egyre sikeresebb kereskedelmi rádiókkal.

2009-ben az ORTT eljárást indított a rádióval szemben, miszerint nem teljesíti közszolgálati kötelezettségét, azonban a bíróság a Petőfi Rádiónak adott igazat, amit a Magyar Rádió elnöke a józan ész diadalaként aposztrofált.

2010-2012 között több változáson is átesett a rádió, többek között kivezették az MR2 nevet, így újra Petőfi Rádió lett, majd az összes állami médium összevonása után közös hangzásvilágot kaptak a csatornák. 2012-ben újrastrukturálták a műsorokat, mindnek olyan nevet adtak, ami Petőfi nevéhez köthető.

Az elmúlt néhány évben fokozatosan leépítették az addigi alteros hangzásvilágot, az új műsorok popzenei, illetve a mainstream zenevilágot képviselik. Ma már egy igazán fiatalos, lendületes rádió vált a Petőfi Rádióból!

Nézzük, milyen műsorokkal találkozhatunk műsoraiban!

A Petőfi Rádió reggeli műsora, amely hétköznaponként reggel 06:00-tól 10:00-ig tart. Hogy mi hallható benne? Hírek, információk és sok zene, a hallgatók történeteivel. A műsor nem lineáris, a hallgatók bármikor hozzászólhatnak, hiszen Harsányi Levente egy igazán interaktív műsort vezet.

Eszembe jutottál: Ismét egy interaktív műsor, ahol a hallgatóé a főszerep, akár SMS-ben, akár telefonon is elmondhatja, mi történt vele, mi az, ami elkeseríti, ami bántja, vagy épp mitől boldog, mire, kire büszke?
Bálint műsorvezető kalauzol el minket az ország lelkébe, hallgatóin keresztül, minden nap 10-14 óra között, délben az adást egy hírblokk szakítja meg.

Egész Úton hazafelé: A műsort a munkából hazafelé vezető, rögös úton zötykölődő, dugóban, vagy épp a tömegközlekedési eszközökön álló hallgatók számára készítik, az ő igényeiket szem előtt tartva. Délután 14 órától egészen 18 óráig a legjobb zenékkel, közlekedési információkkal, és “A nap kérdésével”, hogy jól teljen a nap hazafelé is. A műsor interaktív, a hallgatók aznapi 10 kedvencét SMS-ben beküldött dalokból állítják össze.

Minek nevezzelek? A Petőfi Rádió magyar zenei műsora, magyar sztárelőadókkal beszélgetnek, illetve a magyar könnyűzenei világ élete a téma. A befutott zenekarok mellett azonban helyet kapnak a kisebb együttesek is, most alakult bandák zenéit is hallhatjuk. A kérdés, hogy most kezdik zenei karrierjüket, vagy már be is fejezik? A hallgatók SMS-ben szavazhatnak, szerintük mennyit ér a daluk. Az interaktív műsor minden hétköznap este 19, és 21 óra között hallható, a műsorvezető Boros Csaba!

Rontom-bontom: Fiatalos témák, fiatalos zenék! Akár pihensz, akár még dolgozol, jólesik egy kis friss, pörgős, fiatalos zene, ami ébren tart, vagy felélénkít minden hétköznap este, 21 óra, és éjfél között, hétvégén pedig 19 óra és éjfél között halható a Petőfi Rádióban!  Ha egy kis trendi szórakozásra vágysz, akkor hallgass bele! A műsorvezető Medgyesi Gábor, Petőfi DJ: Peter Sharp

Hivatalos webhely: https://mediaklikk.hu/petofi/
YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/petofimusic


Petőfi rádió
 Zenében Első!


Legújabb rádiós hírek

Meghalt Peter Sharp, a Petőfi Rádió DJ-je, a Roxy Rádió, a Radio DeeJay, a Rise FM és a Code FM egykori műsorvezetője, a TV2 volt zenei főszerkesztője

A DJ Splash-ként és Peter Sharpként is ismert lemezlovas, polgári nevén Zoltán Péter mindössze 53 éves volt....

Tovább » Elrejt
„Nem tudunk elég hálásak lenni az EDDA-nak és Zámbó Jimmynek”

Mit adott a 90-es évek óta a rádió Geszti Péteréknek, a Halott Pénznek, a Tankcsapdának vagy az Anti Fitness Clubnak? És mit tesz most a zenével, hogy néhány szerkesztő helyett streaming-algoritmusok vezérlik az ízlést? Szintén zenész podcast Linczényi Márkóval, 5. rész: rádió vs Spotify....

Tovább » Elrejt
Titokban leváltotta a Petőfi Rádió vezetőjét az MTVA

A leváltott Béli Ádám tavaly nyáron került a pozícióba....

Tovább » Elrejt
Telex: Vezetőváltás volt a Petőfi Rádió élén, a közmédia pedig megpróbálta eltitkolni ezt

Béli Ádámot lefokozták, más NER-közeli rádiók korábbi programigazgatója fog a Petőfi Rádió és TV tartalmain dolgozni....

Tovább » Elrejt
Telex: Nem verte nagy dobra a közmédia a Petőfi Rádió csatornaigazgatójának leváltását

Arról, hogy kik a Petőfi rádió és TV vezetői nincs nyilvános információ az interneten, hiába működnek az adófizetők pénzéből....

Tovább » Elrejt
Telex: leváltották a Petőfi rádió csatornaigazgatóját, de nem verik nagy dobra

Nincs is fent a honlapon, kik dolgoznak a közpénzből fenntartott rádiónál....

Tovább » Elrejt
Még szorosabbra fűzi a szálakat az MTVA és a Petőfi Media Group

A jövőben a Petőfi Media Group nevű cég gyártja a Petőfi egyes tartalmait....

Tovább » Elrejt
A közmédiában, élő adásában állt ki egy DJ a pedagógusok mellett

Tollner Máté a Petőfi Rádió pénteki élő dj-szettjében jelezte, szerinte jogosan követelnek jobb oktatási körülményeket a tanárok....

Tovább » Elrejt
Élő adásban állt ki a Petőfi Rádió lemezlovasa a tanárok mellett – az állásába kerülhet

A DJ így szerette volna elérni, hogy a közmédiában is szó essen a pedagógusok helyzetéről. Úgy érzi, lehet, hogy most szerepelhetett utoljára az állami médiaszolgáltató műsorában....

Tovább » Elrejt


Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 54 Átlag: 4.6]

4 thoughts on “Petőfi rádió”

  1. Szénási Edit

    Nagyon szeretem a műsorotokat, nagyon jó! Minden nap hallgatlak titeket már évek óta!

  2. Sári Sándorné

    A túlságosan harsány beszédstílus visszafogását javaslom, némely műsort hallgatva nem lehet eldönteni, hogy melyik kereskedelmi adó szól. Ezt a stílust hagyjuk másra. Na meg a nevetőgépet?, az szörnyű!
    Jók a zenék, az alteros hangzásból visszahoznék valamennyit, mar a progresszivitásra, zenei ízlés fejlesztésére tekintettel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top