d

Petőfi rádió online hallgatás

Petőfi rádió logó

Kinek ajánljuk a Petőfi Rádiót?
Ha unod a híreket hallgatni félóránként, ha eleged van abból, hogy ősrégi zenéket játszanak, még a szüleid gyerekkorából, ha vágynál valami frissebbre, valamire, amire felvidít, amitől azt érzed, hogy a világ is él körülötted, akkor ez a te rádiód!

A Kossuth Rádióval közösen, meglehetős hosszú múlttal rendelkeznek, így bemutatjuk a rádió életének legfontosabb fejezeteit.

A rádió első adásait 1932 nyarán, egy kísérleti 3kW-os antennán sugározták, Budapest II néven, majd 1933 december elsején felavatták a lakihegyi 120kW-os antennát, a hivatalos adás december 16-án kezdődött, ekkortól a Budapest II rádió már 20kW-on sugározhatott.

A Budapest II rádiót 1949 február elsején átnevezték, ekkor vette fel a Petőfi Rádió nevet.

A következő nagy állomás 1949 augusztusa volt, amikor megépült a szolnoki nagyadó 135kW-os teljesítményével, és 126 méteres antennájával valóban nagy adótoronynak számított.

1951-ben épült meg a Balatonszabadi Sóstó közelében található antenna, 146 méter magasságával, és szintén 135kW-os teljesítményével újabb hatalmas körzetet volt képes ellátni. Ez az adó 1986-ig szolgállta a Petőfi Rádiót, ekkor ugyanis megépült a marcali adótorony, ami 500kW-os teljesítményével egyedül ellátta a Dunántúl egészét.

1996-tól fokozatosan indítják az URH adást, 1998-tól a CCIR, nyugati normás sávokon sugároznak.

A következő, döntő változás a rádió életében 2007-ben jön el, ekkor teljes arculatváltás történik, és részben nevet is vált a rádió, felveszi az MR2-Petőfi Rádió nevet, valamint a “Nagyon zene” szlogen is a rádió részévé válik. Fiatalosabb, pörgősebb műsorokkal, és friss zenékkel, a fiatalok felé nyitottak, és felvették a versenyt az egyre sikeresebb kereskedelmi rádiókkal.

2009-ben az ORTT eljárást indított a rádióval szemben, miszerint nem teljesíti közszolgálati kötelezettségét, azonban a bíróság a Petőfi Rádiónak adott igazat, amit a Magyar Rádió elnöke a józan ész diadalaként aposztrofált.

2010-2012 között több változáson is átesett a rádió, többek között kivezették az MR2 nevet, így újra Petőfi Rádió lett, majd az összes állami médium összevonása után közös hangzásvilágot kaptak a csatornák. 2012-ben újrastrukturálták a műsorokat, mindnek olyan nevet adtak, ami Petőfi nevéhez köthető.

Az elmúlt néhány évben fokozatosan leépítették az addigi alteros hangzásvilágot, az új műsorok popzenei, illetve a mainstream zenevilágot képviselik. Ma már egy igazán fiatalos, lendületes rádió vált a Petőfi Rádióból!

Nézzük, milyen műsorokkal találkozhatunk műsoraiban!

A Petőfi Rádió reggeli műsora, amely hétköznaponként reggel 06:00-tól 10:00-ig tart. Hogy mi hallható benne? Hírek, információk és sok zene, a hallgatók történeteivel. A műsor nem lineáris, a hallgatók bármikor hozzászólhatnak, hiszen Harsányi Levente egy igazán interaktív műsort vezet.

Eszembe jutottál: Ismét egy interaktív műsor, ahol a hallgatóé a főszerep, akár SMS-ben, akár telefonon is elmondhatja, mi történt vele, mi az, ami elkeseríti, ami bántja, vagy épp mitől boldog, mire, kire büszke?
Bálint műsorvezető kalauzol el minket az ország lelkébe, hallgatóin keresztül, minden nap 10-14 óra között, délben az adást egy hírblokk szakítja meg.

Egész Úton hazafelé: A műsort a munkából hazafelé vezető, rögös úton zötykölődő, dugóban, vagy épp a tömegközlekedési eszközökön álló hallgatók számára készítik, az ő igényeiket szem előtt tartva. Délután 14 órától egészen 18 óráig a legjobb zenékkel, közlekedési információkkal, és “A nap kérdésével”, hogy jól teljen a nap hazafelé is. A műsor interaktív, a hallgatók aznapi 10 kedvencét SMS-ben beküldött dalokból állítják össze.

Minek nevezzelek? A Petőfi Rádió magyar zenei műsora, magyar sztárelőadókkal beszélgetnek, illetve a magyar könnyűzenei világ élete a téma. A befutott zenekarok mellett azonban helyet kapnak a kisebb együttesek is, most alakult bandák zenéit is hallhatjuk. A kérdés, hogy most kezdik zenei karrierjüket, vagy már be is fejezik? A hallgatók SMS-ben szavazhatnak, szerintük mennyit ér a daluk. Az interaktív műsor minden hétköznap este 19, és 21 óra között hallható, a műsorvezető Boros Csaba!

Rontom-bontom: Fiatalos témák, fiatalos zenék! Akár pihensz, akár még dolgozol, jólesik egy kis friss, pörgős, fiatalos zene, ami ébren tart, vagy felélénkít minden hétköznap este, 21 óra, és éjfél között, hétvégén pedig 19 óra és éjfél között halható a Petőfi Rádióban!  Ha egy kis trendi szórakozásra vágysz, akkor hallgass bele! A műsorvezető Medgyesi Gábor, Petőfi DJ: Peter Sharp

Hivatalos webhely: https://mediaklikk.hu/petofi/
YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/petofimusic

Petőfi rádió
Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 27 Átlag: 4.6]

2 thoughts on “Petőfi rádió”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.