Vörösmarty Rádió online hallgatás

Vörösmarty rádió

A Vörösmarty Rádió először 1956. október 29-én volt elérhető, műsoraival nem csupán Székesfehérvár, hanem a dunántúli hallgatóság érdeklődését is igyekezett kielégíteni. A forradalom leverése azonban egyet jelentett az adó felszámolásával is. A műsorszolgáltatás 1994. szeptember 24-én indult újra, igen egyedülálló módon: a fehérvári önkormányzat a Kodolányi János Főiskolát bízta meg a rádió szakmai működtetésével, amely ugyan egy felsőoktatási intézmény részét képezte, ugyanakkor mégsem iskolai rádióként funkcionált. A közszolgálati Vörösmarty Rádió az ezt követő években a 99,2 MHz-en a helyi közélet és a helyi kultúra fórumává vált. A Kodolányi János Főiskola közel két évtizedig működtette a helyi adót, mígnem 2012 nyarának elején a rádió jövője váratlanul veszélybe került, de a szakmai műhelyt egy széleskörű társadalmi összefogással végül sikerült megmenteni. Ugyanebben az évben a Médiatanács 99,2 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatán a Fehérvár Médiacentrumnak sikerült elnyernie a 7 évre szóló közösségi műsorszolgáltatási jogot.

A 2013. február 9-től működő Vörösmarty Rádió legfontosabb célkitűzése Székesfehérvár és a rádió 40 km-es vételkörzetébe tartozó települések politikai, közéleti, gazdasági és kulturális híreinek, eseményeinek bemutatása, ismertetése. Ezekkel a témákkal jellemzően a 6.00-21.00 óra közötti műsorsávokban foglalkozunk, a 7 főállású és 2 külsős műsorvezetőnk elsődlegesen a lokális történések iránt fogékony.

Mivel adónkat a város első számú hírforrásának tartják, ezért is érezzük kötelességünknek a legmagasabb szakmai színvonal folyamatos biztosítását. Az 5 hírszerkesztőt foglalkoztató rádióban folyamatosan arra törekszünk, hogy hallgatóink a lehető legszélesebb körben napi szinten hiteles és objektív tartalommal értesüljenek a vételkörzetben történt hírekről és információkról. Hírszolgáltatásunkban az országos, kiemelt jelentőségű, nagyszabású és közérdeklődésre számot tartó eseményekről is beszámolunk, de főképp adáskörzetünk aktuális információit, a vételkörzetben élőkkel történt napi esetek bemutatását tartjuk elsődleges szempontnak.

 

Szerkesztőségünk címe: Fehérvár Médiacentrum Kft. H-8000 Székesfehérvár, Szent Vendel u 17/a.

Telefon: +36-22/311-511

SMS: 30/300-8000

Facebook: facebook.com/vorosmartyradio

Központi e-mail: studio@vorosmartyradio.hu

Hírek, aktualítások: hir@vorosmartyradio.hu

Legutóbb játszott

  •   ï»¿
  •   ï»¿
  •   ï»¿
Kattints ide a lejátszáshozKattints ide a lejátszáshoz
Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 2 Átlag: 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.