Magyar Katolikus rádió online hallgatás

Magyar Katolikus Rádió

A Magyar Katolikus Rádió nevű rádiónkat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúránkkal segítünk eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállalunk a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka

Rádiónk szándéka szerint és a megvalósított műsorának minden eleme által is a közt, az egyház társadalmi tanításának a kifejezésével: a közjót szolgálja. E szolgálat lényege, a mi felfogásunk szerint az, hogy a műsoraink által végigvezetjük egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte.

Azt akarjuk, hogy a műsoraink hallgatói egyre jobb, egyre alaposabb, egyre hasznosabb döntéseket tudjanak hozni a saját és közösségük életéről. Hogy napról napra jobban tudják szeretni a feleségüket, férjüket, szüleiket, hogy legyen több jó szavuk a gyerekeikhez, hogy hűségesek tudjanak lenni a barátjukhoz, szerelmükhöz, nemzetükhöz, hogy jól tudják befektetni a pénzüket, hogy eligazodjanak a politika világában, hogy gyönyörködtesse őket egy operarészlet, lelkesítse egy rocksláger, andalítsa egy érzelmes táncdallam.

De nem akarjuk elandalítani a hallgatót, éppen ellenkezőleg: ébresztőt kiáltunk. Serkenteni szeretnénk, serkenteni szóra és tettre! Nem akarjuk megmondani, hogy a hallgató mit gondoljon, de azt szeretnénk, ha a Magyar Katolikus Rádiót hallgatva egyre több saját gondolat, s abból fakadó tett születne. Azért szólunk, hogy minket hallgassanak, de nem azért, hogy hallgassanak!

Forrás: <a href=”http://katolikusradio.hu”>katolikusradio.hu</a>
<a href=”https://www.youtube.com/watch?v=HkpBMb5fH70″>15 évessé válásról szóló videó</a>


Más rádiót hallgatnál?


Katolikus Rádió
 Hírek

Legutóbb játszott

 •   Hírek
 •   MKR Budapest, 102,1 MHz
 •   Guzsalyas
 •   MKR Budapest, 102,1 MHz
 •   A Vatikáni Rádió magyar műsora
 •   Napi evangélium
 •   Hírek
 •   Úrangyala-imádság
 •   MKR Budapest, 102,1 MHz
 •   Hangoló


Legújabb rádiós hírek

Reagált a közmédia Hadházy Ákosra, aki szerint misét cenzúrázott a Kossuth Rádió

Hadházy szerint „szörnyű áthallásokra ad ez lehetőséget”. Az MTVA a technikára hivatkozik....

Tovább » Elrejt


Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 17 Átlag: 4.7]

2 thoughts on “Katolikus rádió”

 1. Dicsértessék a Jézus Krisztus! Felháborító, hogy a Katolikus rádión szentmisét sem lehet zavartalanul végighallgatni. Rendszeresen megszakítják valamivel. Tisztelettel, Molnár Lajos

 2. Wagner Károly

  Tegnap, november 13-án reggel a Múlt idők cimű műsorban megemlékeztek dr. Szalai Tibor geológusról. Sajnos nem tudtam a közvetítésről pedig érdekelt volna. Tibi Bácsi feleségem nagybátya akivel több alkalommal találkoztunk Pomázon és pesti lakásukban a Reáltanoda utcában.

  Nem ismerem a körülményeket, miképpen esett a választás Őrá, mindenféleképpen megtiszteltetés számunkra.
  Tisztelettel köszönjük és ha mód van rá, elkérném a riportot. Wagner Károly

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top