A Roxy Rádió visszatért!

 

Roxy Rádió

 

A Roxy Rádió újraindításáról szóló hírek számos érdeklődőt vonzottak. A sugárzás pontos kezdési időpontja már korábban is ismert volt, azonban eddig nem volt világos, hogy milyen lesz a pontos zenei stílusa, kik lesznek a műsorvezetők és mi lesz a rádió célcsoportja, illetve, hogy hogyan tervezik fenntartani az új rádiót. Ezért az Online Rádió felkereste Szabó Marcellt, a rádiót üzemeltető cég tulajdonosát, hogy további részleteket tudjon meg az (újra)induló Roxy Rádióról.

Ahogy korábban már ismert volt, a Roxy rádió 2023. május 1-jén, éjfélkor kezdte meg internetes rádióként történő sugárzását.

A rádió stílusa a pop és a dance zenékre fog összpontosítani és teljesen beszédmentes csatorna lesz, élő műsorvezetés nélkül. A sugárzás 0/24-ben fog szólni és pontosan ugyan olyan lesz a zenei összetétele a nappali órákban mint éjszaka.

A célcsoport a fiatal felnőttek lesznek, a 20-40 év közötti korosztályból. Az üzemeltető a rádiót reklámokból tervezi fenntartani, így rendszeresen sugároznak majd hirdetéseket, hasonlóan a testvérrádiókhoz (Danubius Rádió, BDPST Rock, Juventus rádió) és a legtöbb kereskedelmi csatornához.

A Roxy Rádió is követheti a Danubius sikerét?

Az üzemeltető első és legismertebb (újraindított) márkaneve a Danubius rádió volt, amit alig több mint 2 éve indítottak el, mára mégis a webrádiók hallgatottsági toplistáinak egyik megkerülhetetlen éllovasa lett. Vajon ismételhető a siker? Azonnal berobbanó volt a korábbi márka kirobbanó sikere vagy folyamatos volt a növekedés?

„Nem mondanám, hogy azonnali volt a siker, de jelenleg már több mint a duplája a hallgatottságunk, mint amikor a Danubius márkanevet feltámasztottuk.
Az online hallgatottságot tekintve a Danubius jelenleg a Best FM teljes hálózatának online hallgatottságával vetekszik. A Sláger FM-nek pl. kb. a duplája.”

Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy a Roxy Rádió brand név van e olyan erős mint a Danubius-é volt és képes lehet e megismételni a korábbi sikertörténetet, az alábbi választ kaptuk:

„A Roxy egy budapesti rádió volt, és közel sem olyan erős brand, mint a Danubius. A vidéki emberek jobbára csak hírből ismerik. Viszont kétségtelen, hogy a névnek van egy kiaknázatlan értéke ma is. Viszont mi nem 1 rádióban gondolkodunk, hanem egy családban, amelynek mind a 4 tagja ugyanolyan fontos, és kiegészítik egymást. Így fedjük le a számunkra értékes hallgatói bázist teljes egészében.”

A nyilvánosan elérhető adatok alapján a „Roxy rádió” márkanevet 2011.február 26-ig a Roxy Rádió Műsorszolgáltató Kft. használta. Ezzel közel megegyező időben (2011.02.10-én) a névre egy Nataliia Liashchenko nevű személy jelentett be védjegyoltalmat, ami csak 2031-ben fog lejárni.

Ezzel kapcsolatosan megtudtuk, hogy a névhasználat az újraindulás pillanatától kezdve tökéletesen jogszerű, azonban ennek részleteiről (titoktartási kötelezettség miatt) több információt nem mondhatnak. Jogvitára nem számítanak, mivel teljesen tiszta helyzetet teremtettek, ami nélkül nem vágtak volna bele a rádió újraindításába.

Összességében a Roxy Rádió tulajdonosai optimistán tekintenek a jövőbe, és remélik, hogy a rádió sikeresen felveszi majd a versenyt a piacon.

A rádió a nap 24 órájában ingyen hallgatható, többek között a radioroxy.hu és az Online-Radio.hu rádiógyűjteményes platformon keresztül is, ahol a most és korábban szóló dalok is visszakereshetőek.

Olvasd tovább »


Más rádiót hallgatnál?

 

Milyen rádió volt korábban a Roxy?
A Roxy Rádió 1992-ben alakult és egyike volt az első független kereskedelmi rádióknak Magyarországon. Az alapítói közé tartoztak olyan neves személyiségek, mint például Galla Miklós, aki a rádió igazgatója is volt, vagy Csordás Tibor és Varga Zsuzsa, akik a műsorvezetői posztokat töltötték be.

A rádió elsősorban a rockzenei műsorokra specializálódott, de számos más zenei stílust is bemutatott. A Roxy Rádió az 1990-es években Magyarország egyik legnépszerűbb kereskedelmi rádiója volt, és sokak számára a rockzenei élet szinonimájává vált.

Az egyedi hangvételű műsorok és a személyiségek, akik azokat vezették, szintén hozzájárultak a rádió népszerűségéhez. Az egyik legismertebb műsoruk a „Csordás Tibor Show” volt, amely kiváló zenei válogatásokkal és interjúkkal készült. Emellett a rádió műsorainak résztvevői között olyan neves zenészek, mint például David Bowie, U2 vagy Metallica is szerepeltek.

Azonban az évek során a Roxy népszerűsége csökkent. A 2000-es évek elején a rádió elkezdett küzdeni azzal a kihívással, hogy egyre több konkurens adó jelent meg a piacon, akik szintén a fiatalabb hallgatókra fókuszáltak. Emellett a digitális technológia fejlődése és az internet megjelenése is befolyásolta a rádiózás helyzetét Magyarországon.

Végül 2011-ben a Roxy Rádió végleg bezárta kapuit. A rádió utolsó adásában Csordás Tibor és Varga Zsuzsa vették át az adást és búcsút mondtak a hallgatóknak. Azóta a Roxy Rádió sokak számára nosztalgikus emlékként él tovább, amely azon idők zenei világát idézi fel, amikor a rockzene még hatalmas hatással volt a fiatalokra és az életükre. További infó a régi Roxy-ról itt olvasható

A csatorna szlogenje: „Csak mai zene”
Weboldalának címe: radioroxy.hu


Roxy Rádió
 Csak mai zene szól

Legújabb rádiós hírek

Tizenkét év után újraindul a Roxy Rádió

Nem megkésett áprilisi tréfa....

Tovább » Elrejt
Roxy Rádió néven indul új netrádió

Az adás a munka ünnepén startol. Már visszaszámolnak....

Tovább » Elrejt


Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 9 Átlag: 3.1]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top