Kossuth rádió online hallgatás

Kossuth Rádió mr1

 

A Kossuth Rádió az ország egyik legrégebbi rádiója, óriási múltra tekint vissza. Ha szeretnél informált lenni, tudni a napi híreket, érdekességeket, szereted a beszélgetős műsorokat, akkor ez a Te rádiód! A nap 24 órájában várja a hallgatóit műsoraival, zenékkel, információkkal.

Minden műsorát szinte lehetetlen lenne itt felsorolni, és talán felesleges is, hiszen az ország döntő többsége ismeri őket, így a teljessége igénye nélkül, következzenek:

A Kossuth Rádió legfontosabb műsorai:

30 perc alatt a Föld körül – Nemzetközi magazin: A Magyar Rádió külföldön dolgozó tudósítóinak rövid, érdekes, színes híreiből álló műsor, sokak kedvence mindig vidám hangvétel, olykor mókás történeteivel igazi színfoltja a magyar rádiózásnak.

A Hely: kilencedik éve futó riportműsor, de nem stúdióban, hanem a helyszínről bejelentkezve. Gyakran olyan helyszíneken, ahová az egyszerű átlagpolgár nem jut be, rejtett, titkos, eldugott részein Magyarországnak. Az ott dolgozó, ott élő emberekkel készülnek a riportok.

Mindenki számára ismerős a Déli harangszó című műsor, ahol a magyarlakta településeken (tehát nem csak Magyarország területén) lévő templomok harangját szólaltatják meg minden délben. Rövid története is mondanak a harangról és a környezetéről.

Gondolat-jel: A Kossuth rádió hetente megjelenő, tematikus, kulturális hetilapja. A több évtizedes múltú műsor célja bemutatni a hazánk területén, és azon kívül élő magyarság kultúráját, kulturális eseményeit, trendjeit, aktualitásait. Műfaji megkötés nélkül, minden művészeti ággal igyekeznek foglalkozni a műsorban, azonban egy-egy számban egy-egy, adott témát járnak körül.

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében: A műsor az ország fővároson kívüli életéről szól, annak mindennapjaiba kalauzolja el az olvasót. A Kárpát-medence Magyarországon kívüli területei felől indul az adás, majd hazánk nagyvárosai, és apróbb falvai kerülnek a szemlélő elé. A műsor igyekszik bemutatni hazánk életének minden mozzanatát, olyan szemszögből, ahogyan az ott élők látják. Állandó rovataiban az állattartás, kertápolás, és horgászat csínjával-bínjával is megismerkedhetnek a hallgatók.

Jó reggelt, Magyarország! A Kossuth rádió reggeli hírműsora, érdekességekkel, zenével, hírekkel, a jó reggelért!

Jó napot, Magyarország!: Épp idén március 2-án változott meg a műsor tematikája, és nyitott a Kossuth Rádió az interaktív rádiózás felé! Ezentúl a hallgatónak is van beleszólása a műsor menetébe!

A Kossuth Rádió állandó hírműsora, ahol mindent megtudhat, ami csak érdekli. A reggeli órákban óránként, majd kétóránként, késő délután, és este ritkábban sugározzák. Ha ezt hallgatod, semmiről nem maradsz le!

Napközben: A Kossuth Rádió közéleti magazinműsora, minden nap délelőtt hallható. A műsorban olyan témákat boncolgatnak, ami sokakat érinthet, az egészségügy, igazságszolgáltatás, az oktatás, vagy épp az ellátórendszerek útvesztőiben segítenek eligazodni. Itt is interaktív a műsor, a hallgatók SMS-ben feltett kérdéseit a műsorban igyekeznek meg is válaszolni.

Kabaré: A ma kabarésztárjaival találkozhatnak a hallgatók a stand up komedy-től kezdve minden (rádiózásra alkalmas) műfaj képviselteti magát ebben a méltán nagy múltú műsorban.

Sportvilág: Minden ami sport, az ökölvívástól az úszáson át a sakkig. Interjúk, telefonos bejelentkezések, sportközvetítések, elemzések, hírek, naponta többször is a Kossuth Rádió műsorában!

Ütköző: A műsorvezetők két, egymással szembenálló nézőpontot képviselő riportalanyt “ütköztetnek” műsorukban a hazai, és külföldi politikai, gazdasági, közéleti kérdéseket körbejárva.

Vendég a háznál: A Kossuth Rádió családi magazinja, minden hétköznap 11:32-től hallható. A főszerepben a gyermek, és az azt körülvevő család áll. A műsor érinti a családi élet valamennyi epizódját: a fogantatatástól a szülésig, a csecsemőgondozáson át az óvodai, és iskolai élet nehézségeit. Jogi kérdések, és a szabályozás is témája a műsornak, ahol szerdánként SMS-ben, és betelefonálva a hallgatók is tehetnek fel kérdéseket, és akár segíthetnek is egymásnak.

Rövid történeti áttekintés:

1941 szeptember 29-én felállítottak Moszkvában egy magyar nyelvű adót, Kossuth Rádió néven, amit nem sokkal később  át kellett költöztetni a német csapatok előrenyomulása miatt. Az adó 1942-ben ismét visszatelepült Moszkvába, és 1945 április 4-éig sugározta adását.

1949 február 1-én a korábbi Budapest1 rádió felvette a Kossuth Rádió nevet, és a Magyar Rádió első számú rádióadójaként szolgál a mai napig. Az egyik legrégebbi, legnagyobb múltú adónk, ami a 20. század második felében végígkísérte a magyar történelmet.

Hivatalos weboldal: https://mediaklikk.hu/kossuth/
Híres pillanat a Kossuth Rádió egyik magyar meccs közvetítéséről: Gólöröm
Társ rádiók:

Kossuth rádió
Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 17 Átlag: 4.8]

2 thoughts on “Kossuth rádió”

 1. Pataky Zoltán

  Szép lenne ha végre valahára nem szerbiáról beszélnének amikor a vajdasági magyarokról beszélnek hanem délvidékről!
  Adásaik egyébként színesek. Értékelésem ezért: 4,8
  Szeretettel Pataky Zoltán németországból.

  1. Macskásy Pál László

   Csak halkan kérdezem “Délvidék” melyik országban van? Még halkabban kérdezem Teleki Pál miért lett öngyilkos?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.