A Kék Duna Rádió megszűnt =(

Kék Duna Rádió logó
Ajánljuk helyette:

A legfrissebb, igazi mai slágerek kedvelőinek a Rádió1 online hallgatását.
Ha viszont Te is az igazi retro szerelmesei közé tartozol, akkor a Retro Rádiót.

Milyen rádió volt?

A Kék Duna rádiót azoknak ajánljuk, akik szeretnek válogatni a zenékben, nem csak általánosságban a retrót, de annak egy bizonyos korszakát szeretnék hallgatni. Ez a rádió pontosan ezt fogja nyújtani, a műsorai struktúrája ugyanis épp erre épül! Szétválasztja a 60-as, 70-es, 80, 90-es, 2000-es évek, és a mai slágereket egymástól, jól megfogva az egyes irányzatok változásának időbeliségét.

A rádió megszűnése: 2017. június 30.
Online térben történő végleges megszűnése: 2020. június 30.

Miért Kék Duna Rádió a csatorna neve?

Azért, mert amikor 1996-ban megkezdte működését, akkor még földfelszíni sugárzással működött, elsőként Esztergomban, 1996. április 5-én indult meg a műsorszórás. A következő, nagy előrelépés a tatabányai vételi körzet megszerzése volt, 1999-ben, ezzel jelentősen megnövekedett az ellátási területe, és természetesen a hallgatók száma is.

A helyi adó skatulyából viszont igazán a a komáromi adó 2001-ben történő megszerzésével törtek ki, és a pozícióikat tovább növelte hogy a győri adótorony 2002 után már az ő műsoraikat sugározta. Ezekkel a körzetekkel Észak-Dunántúl legnagyobb, legjelentősebb rádiós műsorszolgáltatójává vált a Kék Duna Rádió.

A következő évtized első éve ismét sikereket hozott, hiszen a mosonmagyaróvári, és a székesfehérvári adótornyok is elkezdték sugározni műsoraikat, ezzel Magyarország egyik legnagyobb rádiójává, és a Dunántúl kétségkívül egyik legjelentősebb adójává váltak!

Sajnos a szerencséjük nem tartott ki sokáig, a Klub-szabály értelmében elvesztették két adókörzetüket is, a így 2012-ben megszűnt a sugárzás az eredeti területükön, az esztergomi, és a tatabányai adókon többé nem lehetett fogni műsoraikat.
Újabb csapást jelentett a 2013-as év, ekkor a komáromi jogosultságukat is elveszítették, így már csak Székesfehérváron, Győrben, és Mosonmagyaróváron lehetett fogni őket. A megüresedett frekvenciákat Komáromban a Forrás Rádió, Esztergomban a Mária Rádió, míg Tatabányán a Lánchíd Rádió vette át.
Az utolsó körzeteket 2017-ben veszítették el, és 2017. június 30-án a földfelszíni sugárzást beszüntették.

Gondolhatnánk, hogy itt véget ért a (Kék) Duna Rádió története, de ők nem azok, akik feladják, az addig mellékes szálnak számító internetes adást folytatva, immár a digitális térben terjeszkednek, melynek semmiféle gátat nem szabnak a felszíni adókörzetek, vagy éppenséggel a határok. A lelkesedésük töretlen, a zenéik pedig továbbra is szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

Műsorstruktúrájuk teljesen alkalmazkodott az internetes térhez, szekcionáltan érhetőek el tartalmaik, hogy mindig azt adják, amire az ember valóban kíváncsi.

A KÉK DUNA HOT a 80-as, 90-es évek zenéit játssza, vegyítve a legfrissebb slágerekkel, hogy mindig a legjobbat nyújthassa azok számára, akik ezeken a zenéken nőttek fel.

A KÉK DUNA TOP 40 az elmúlt 3 év legjobb zenéit játssza, így itt mindig friss élmények várják a hallgatókat, a legújabb zenékkel ismerkedhetnek meg, hiszen főként a legfrissebb számokat közvetítik, a toplisták tetejéről!

A KÉK DUNA DANCE a legjobb tánczenékkel várja a hallgatóit.

A KÉK DUNA SOFT lágyabb, melankolikusabb zenéivel igazi kikapcsolódást nyújthat.

A KÉK DUNA ’70-’80-AS ÉVEK a nevéből láthatóan a 70-es, 80-as évek legjobb slágereinek otthona.

Végül a KÉK DUNA GOLD pedig a 60-as, 70-es, 80-as, évek legjobb zenéiből válogat, az igazi retro élményért!

Kék Duna Rádió műsorrendje:

Hétköznap:
A KÉK DUNA REGGEL című műsoruk reggel 05:00-tól egészen 09:00.ig szól, minden hétköznap, és zenéivel segít felébredni, és elkezdeni a napot!

A KÉK DUNA DÉLELŐTT 09:00-tól egészen délig kíséri a hallgatókat.

A SZIESZTA déltől 14:00-ig segíti a munka közbeni lazítást, kikapcsolódást.

A DÉLUTÁNI EXPRESSZ 14:00-tól 17:oo-g gyorsan elhozza a műszak végét, és segít a hazaút fáradalmainak leküzdésében.

A KIWI című műsor remélhetőleg már otthon, a jól megérdemelt pihenés alatt szól, zenéivel felüdülést hozva, minden hétköznap 17:00, és 19:00 között.

A SLÁGERLISTA este 19:00, és 21:00 között a legfrissebb zenékkel jelentkezik!

Az ÉJSZAKAI ZENEFOLYAM az éjjeli baglyok számára készült zenei összeállítás, megy este 21:00-tól egészen reggelig, 05:00-ig hallható.

Hétvégén:

A KÉK DUNA REGGEL hétvégén is reggeli 05:00-tól 09:00-ig várja a hallgatókat, hogy a hétvégi lassú, lusta reggeleken a megszokott műsor segítse az ébredést.

A KÉK DUNA WEEKEND reggel 09:00-tól egészen 18:00-ig tart, a maratoni zenés műsor szinte a teljes napot felöleli.

A SLÁGERLISTA délután 18:00-tól este 20:00-ig tart, és a hétköznap megszokott zenei kínálattal várja a hallgatókat.

Az ÉJSZAKAI ZENEFOLYAM zárja a napot, és szól egészen reggelig. Ez egy rendkívül élvezhető műsor az éjszaka folyamán és bátran ajánljuk mindenki számára! Ha nem tudsz aludni és módod van rá feltétlenül hallgass bele az adásba!

A Kék Duna Rádió megtalálható a Wikipedián is.Más rádiót hallgatnál?


Nincs ilyen állomás.Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 9 Átlag: 4.6]

1 thought on “Kék Duna Rádió”

  1. Emlékszem még annóról, egyszer régebben mikor Zebegényben voltam akkor ott hallgattam a Kék Duna rádiót, mikor még csak egy régi “kis rádióm” volt.
    Örülök, hogy itt újra találkozhatok a rádióval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top