Kossuth rádió online hallgatás

Kossuth Rádió mr1

A Kossuth Rádió az ország egyik legrégebbi rádiója, óriási múltra tekint vissza. Ha szeretnél informált lenni, tudni a napi híreket, érdekességeket, szereted a beszélgetős műsorokat, akkor ez a Te rádiód! A nap 24 órájában várja a hallgatóit műsoraival, zenékkel, információkkal.

Minden műsorát szinte lehetetlen lenne itt felsorolni, és talán felesleges is, hiszen az ország döntő többsége ismeri őket, így a teljessége igénye nélkül, következzenek,

A Kossuth Rádió legfontosabb műsorai:

30 perc alatt a Föld körül – Nemzetközi magazin: A Magyar Rádió külföldön dolgozó tudósítóinak rövid, érdekes, színes híreiből álló műsor, sokak kedvence mindig vidám hangvétel, olykor mókás történeteivel igazi színfoltja a magyar rádiózásnak.

A Hely: kilencedik éve futó riportműsor, de nem stúdióban, hanem a helyszínről bejelentkezve. Gyakran olyan helyszíneken, ahová az egyszerű átlagpolgár nem jut be, rejtett, titkos, eldugott részein Magyarországnak. Az ott dolgozó, ott élő emberekkel készülnek a riportok.
Olvasd tovább »


Más rádiót hallgatnál?

Mindenki számára ismerős a Déli harangszó című műsor, ahol a magyarlakta településeken (tehát nem csak Magyarország területén) lévő templomok harangját szólaltatják meg minden délben. Rövid története is mondanak a harangról és a környezetéről.

Gondolat-jel: A Kossuth rádió hetente megjelenő, tematikus, kulturális hetilapja. A több évtizedes múltú műsor célja bemutatni a hazánk területén, és azon kívül élő magyarság kultúráját, kulturális eseményeit, trendjeit, aktualitásait. Műfaji megkötés nélkül, minden művészeti ággal igyekeznek foglalkozni a műsorban, azonban egy-egy számban egy-egy, adott témát járnak körül.

Hajnal-táj – a vidék élete a Kárpát-medencében: A műsor az ország fővároson kívüli életéről szól, annak mindennapjaiba kalauzolja el az olvasót. A Kárpát-medence Magyarországon kívüli területei felől indul az adás, majd hazánk nagyvárosai, és apróbb falvai kerülnek a szemlélő elé. A műsor igyekszik bemutatni hazánk életének minden mozzanatát, olyan szemszögből, ahogyan az ott élők látják. Állandó rovataiban az állattartás, kertápolás, és horgászat csínjával-bínjával is megismerkedhetnek a hallgatók.

Jó reggelt, Magyarország! A Kossuth rádió reggeli hírműsora, érdekességekkel, zenével, hírekkel, a jó reggelért!

Jó napot, Magyarország!: Épp idén március 2-án változott meg a műsor tematikája, és nyitott a Kossuth Rádió az interaktív rádiózás felé! Ezentúl a hallgatónak is van beleszólása a műsor menetébe!

A Kossuth Rádió állandó hírműsora, ahol mindent megtudhat, ami csak érdekli. A reggeli órákban óránként, majd kétóránként, késő délután, és este ritkábban sugározzák. Ha ezt hallgatod, semmiről nem maradsz le!

Napközben: A Kossuth Rádió közéleti magazinműsora, minden nap délelőtt hallható. A műsorban olyan témákat boncolgatnak, ami sokakat érinthet, az egészségügy, igazságszolgáltatás, az oktatás, vagy épp az ellátórendszerek útvesztőiben segítenek eligazodni. Itt is interaktív a műsor, a hallgatók SMS-ben feltett kérdéseit a műsorban igyekeznek meg is válaszolni.

Kabaré: A ma kabarésztárjaival találkozhatnak a hallgatók a stand up komedy-től kezdve minden (rádiózásra alkalmas) műfaj képviselteti magát ebben a méltán nagy múltú műsorban.

Sportvilág: Minden ami sport, az ökölvívástól az úszáson át a sakkig. Interjúk, telefonos bejelentkezések, sportközvetítések, elemzések, hírek, naponta többször is a Kossuth Rádió műsorában!

Ütköző: A műsorvezetők két, egymással szembenálló nézőpontot képviselő riportalanyt “ütköztetnek” műsorukban a hazai, és külföldi politikai, gazdasági, közéleti kérdéseket körbejárva.

Vendég a háznál: A Kossuth Rádió családi magazinja, minden hétköznap 11:32-től hallható. A főszerepben a gyermek, és az azt körülvevő család áll. A műsor érinti a családi élet valamennyi epizódját: a fogantatatástól a szülésig, a csecsemőgondozáson át az óvodai, és iskolai élet nehézségeit. Jogi kérdések, és a szabályozás is témája a műsornak, ahol szerdánként SMS-ben, és betelefonálva a hallgatók is tehetnek fel kérdéseket, és akár segíthetnek is egymásnak.

Rövid történeti áttekintés:

1941 szeptember 29-én felállítottak Moszkvában egy magyar nyelvű adót, Kossuth Rádió néven, amit nem sokkal később  át kellett költöztetni a német csapatok előrenyomulása miatt. Az adó 1942-ben ismét visszatelepült Moszkvába, és 1945 április 4-éig sugározta adását.

1949 február 1-én a korábbi Budapest1 rádió felvette a Kossuth Rádió nevet, és a Magyar Rádió első számú rádióadójaként szolgál a mai napig. Az egyik legrégebbi, legnagyobb múltú adónk, ami a 20. század második felében végígkísérte a magyar történelmet.

Hivatalos weboldal: https://mediaklikk.hu/kossuth/
Híres pillanat a Kossuth Rádió egyik magyar meccs közvetítéséről: Gólöröm
Társ rádiók:


Kossuth rádió
 Otthon a világban


Legújabb rádiós hírek

Amerika üthetett volna jóval nagyobbat is?

A miniszterelnök kossuthos interjúja nyomán azzal kezdett ma Bita Dániel, Kerner Zsolt, valamint Nagy József, hogy vajon tényleg mi fizetjük-e az ukrán nyugdíjakat, és tényleg „abban a pillanatban” véget érne-e a háború, amikor Amerika és Európa megszüntetné Ukrajna támogatását. Eztán az amerikai nagykövet plakátkampánya s az orosz kémbank agóniája került terítékre....

Tovább » Elrejt
Mi az, hogy nem létező ország? Visszaszóltak Orbánnak az ukránok

Zokon vették az ukránok a magyar kormányfő szavait, amelyben Ukrajnát pénzügyileg nem létező országnak titulálta. Ezt mondta ugyanis Orbán Viktor...

Tovább » Elrejt
Ferenc pápa személyes döntése volt, hogy ismét Magyarországra látogat

A történelmi jelentőségű vallási esemény minden nyilvános eseményét élőben közvetíti az M1, a Duna és a Kossuth Rádió....

Tovább » Elrejt
Véget ért az interjú

Köszönjük a figyelmet!...

Tovább » Elrejt
Orbán szerint nem lehet a végtelenségig finanszírozni Ukrajnát

25,2 százalék volt az infláció márciusban....

Tovább » Elrejt
Atomfenyegetés és Macron

Orbán szerint folyamatosan nő a háború eszkalációjának veszélye....

Tovább » Elrejt
Orbán egyetértésre törekszik a baloldallal

A baloldallal való párbeszédben Orbán arra törekszik, hogy az egyetértési pontokat találják meg....

Tovább » Elrejt
Orbán szerint az amerikaiak dimenziója egészen más a háború vonatkozásában

A legaktuálisabb véleménykülönbség az Egyesült Államokkal a háború kérdésében van....

Tovább » Elrejt
Orbán: Az Egyesült Államok a barátunk

Ha a tényeket nézzük, azt találjuk majd, hogy nem Magyarországgal szembeni szankciókról van szó....

Tovább » Elrejt


Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 28 Átlag: 4.5]

3 thoughts on “Kossuth rádió”

 1. Pataky Zoltán

  Szép lenne ha végre valahára nem szerbiáról beszélnének amikor a vajdasági magyarokról beszélnek hanem délvidékről!
  Adásaik egyébként színesek. Értékelésem ezért: 4,8
  Szeretettel Pataky Zoltán németországból.

  1. Macskásy Pál László

   Csak halkan kérdezem “Délvidék” melyik országban van? Még halkabban kérdezem Teleki Pál miért lett öngyilkos?

 2. angelblind652

  Ne ismételgessék folyton a magyar ellenzék, főleg Gyurcsány és MZP napi új mondásait. Már a hallgatóságot is kiborítja az, hogy ilyen túlmondva akarnak mindent a fejünkbevésni, mert máshogy nem megy be. Nem ezért hallgatunk rádiót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top