BDPST Rock online hallgatás

A BDPST ROCK rádió Magyarországnak az egyetlen dallamos rock rádiója, ami az egykori Rádió Rock (később Rock FM) stábjának egy részétől került megalapításra. Együtt hoztuk létre az első igazi magyar rockrádiót, és annak 2019. februári megszűnése után együtt is visszük tovább a zászlót.

A BDPST ROCK Rádió azt az egyszerű, mégis roppant nehéz feladatot vállalta magára, hogy egy széles körben hallgatható, dallamos rock vonalat képviselő állomássá váljon, melyen a ’70-es, ’80-as évek klasszikus rockzenéi épp úgy megtalálhatóak, mint a ’90-es évek alternatív kedvencei. Sőt: a BDPST ROCK Rádió a legmodernebb, legújabb rockdalok bemutató rádiója is, ahol napi rendszerességgel frissítjük a rockzenei állományt, hogy folyamatosan naprakészek legyünk.

Az online rockadók óriási kínálatában nagyon nehéz olyan koncepciót alkotni, mellyel a rock rádiók elképesztő arzenáljában meggyőzhetjük az felnőtt, dallamos rock zenét szerető hallgatókat: a kőkemény rockereket és az igényes, hangszeres zenére vágyó embereket is. A BDPST ROCK Rádiónál adott volt tehát az alap feladat. Szerintünk a magyar rock kedvelő közönség igényes, nyitott az új rockzenékre, és megragadja őket, ha a legnagyobb rock csillagok legjavát hallják a rádióban. Akár klasszikus rockzene vagy a legfrissebb rock-metál újdonság.

Magyarország sokáig hiányt szenvedett: nem volt sugárzott adást nyújtó, igazi, nagy rock rádiója. Aztán magyar rockzenészek bábáskodása mellett 2016. május 17-én, Budapesten elindult a Rádió Rock 95.8. Neve később Rock FM-re változott, és 2019. február 2-án, nem egészen 3 évnyi sugárzás után elhallgatott, helyét átvette egy másik rádió. Ami nem rockrádió volt. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ma már büszkén jelenthetjük ki: betöltöttük a Rock FM által hagyott űrt.

Néhányan, akik már a Rock FM létrejötténél is ott voltunk, úgy gondoltuk, lépnünk kell. Rocker fejünkben pedig folyamatosan ott zakatolt a gondolat: nem lehet, hogy az igényes, dallamos rockzene rajongói rádió nélkül maradjanak. Akár a garage rock, alternatív rock, klasszikus rock, power metal, hard rock, soft rock, dallamos rock, trash metal, nu metal, heavy metal, glam rock, gothic rock, progresszív rock stílusokat szeretik, akár bármilyen más irányzatot a rockzenén belül. A BDPST ROCK Rádió létrejöttével kedvenc rockzenéink egy kattintásnyira vannak.

BDPST rock logó

A BDPST ROCK Rádió egészen más,

… mint amit eddig a hazai, vagy külföldi rock rádióktól megszokhattak a rockzene iránt elkötelezett hallgatók. Hangzásunk (újrakevert dalok és szignálkészlet) sokkal magasabb színvonalat képvisel a Magyarországon fellelhető rock adókénál. A nagyközönség részéről eddig az volt a általános vélekedés, hogy egy rockrádió csörömpöl, rosszul szól, végső soron élvezhetetlen. A BDPST ROCK Rádió nem ilyen. A hangzás a legmagasabb színvonalat képviseli, hatalmas hangsúlyt fektetünk a rádió hangzó arculatára, weboldalunk és applikációink megjelenésére. Ez ma már szerintünk alapkövetelmény a rádióknál, mégis büszkén mondhatjuk magunkról, hogy a hazai rockrádiós palettán egyedüliként képviseljük ezt a szintű minőséget.

Rock rádiónk a rockzene hihetetlenül széles skáláját igyekszik bemutatni, azokat a dalokat összeválogatni, amelyek az olyan hallgatóknak is könnyen befogadhatóak, akik eddig nem is szerették a rockzenét. Legalábbis azt gondolták, mert rossz tapasztalataik voltak. Szeretnénk megmutatni nekik, hogy a rockzenét másképp is lehet értelmezni, és legalább olyan trendi és szexi, mint bármelyik könnyűzenei adó.

Csak épp rock. Bebizonyítjuk hallgatóinknak, hogy igenis van modern rock rádió hazánkban, amit bárki szívesen hallgat. Zenei listánkban épp ezért helyet kapnak a garage rock, alternatív rock, klasszikus rock, power metal, hard rock, soft rock, dallamos rock, trash metal, nu metal, heavy metal, glam rock, gothic rock, progresszív rock stílusok képviselői is. A kínálat elképesztően színes. A pörgős rockzenéktől a csodálatos rockballadákig mindent megtalál a különlegességre vágyó rockbarát hallgató. Egyetlen szempont vezérel bennünket: megmutatni a rockzene ezer arcát egy olyan rockrádióban, amely mindenki számára befogadható, és megszerettetni a rockzenét azokkal is, akik eddig teljesen más zenei stílus iránt éreztek rokonszenvet.

Internet címük: https://bdpstrock.hu
Üzemeltető: SoundPlus Kft

BDPST ROCK
 Parkway Drive - Vice Grip

Legutóbb játszott

 •   Parkway Drive - Vice Grip
 •   Shinedown - If You Only Knew
 •   Ozzy Osbourne - Black Sabbath Paranoid
 •   Het Jel - Elteto Elengedes
 •   BDPST ROCK - KISS PRE 2022 02
 •   The Goo Goo Dolls - Iris
 •   Foo Fighters - Lonely As You
 •   Amorphis - The Moon
 •   Slash's Snapekit - Beggars and Hangers On
 •   Tankcsapda - Ulj Le Mellem

Más rádiót hallgatnál?

Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 10 Átlag: 5]

3 thoughts on “BDPST ROCK rádió”

 1. Varjas József

  Szuper jó rádió! Végre egy igazi dallamos rock zenéket sugárzó adó! Nagyon szuper! Feldobja a napomat! Köszönöm!

 2. Na végre egy hallgatható, minden igényt kielégítő adó. Egész nap csak ezt hallgatom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.