Fáklya Rádió online hallgatás

Fáklya Rádió

A Fáklya Rádió azon koncertszervező, hang-, fény-, és színpadtechnikus kollégákból alakult, akik számos hazai fesztivált bonyolítottak le a kicsiktől a legnagyobbakig minőségi referenciákkal az építéstől, a telepítésen át az üzemeltetésig. A Fáklya Rádió indíttatása a Magyarországon sugárzott rádiók számtalan stílusbeli és kulturális hiányosságaik voltak, amelyeket önerőből valósítottak meg kizárólag élőzenei produkciók sugárzásával. A Fáklya Rádió mentalitása tehát nemcsak a minőségi rock, metál, alternatív és egyéb ismert, már befutott zenészek hangszeres szerzeményeikre irányult, hanem a következő generáció felkutatására is, amely szinte első számú szempont a rádió életében. Ennek értelmében élő műsoraikban a fiatal tehetségeket is keresik és lehetőséget is adnak nekik a bemutatkozásra, melyben mottójuk is megcsillan, “Vigyük együtt az élőzene lángját!”

A Fáklya Rádió változatosan sugározza napközben a klasszikus rock és metál zenéket a 60-as évektől egészen napjainkig az eddig ismeretlen zenekarok dalainak bemutatásával. Mindemellett élő műsoraikban is egyediséget képviselnek, hiszen minden napra jut egy tematika.

A hét a Fáklya Rádió életében a keddi nappal kezdődik, ahol 20 órától Hajósi Petya és Miskolci László Paranormálistól a spiritualitásig címmel indítják be a gondolkodást a tények és a konspirációk mezején. A folytatásban szerdán a Próbaterem műsorában egy aktuális zenekarral beszélgetnek, teljesen mindegy, hogy már befutott bandáról vagy egy feltörekvő tehetségről van szó. A csütörtök a kultúra napja, ahol meghívott művészek kapnak helyet a mikrofon mögött. Pénteken már a hetet búcsúztatják a 18 órakor kezdődő Rock Lomtár alkalmával, ahol sok esetben a stáb teljes tagja megszólal egy adott aktualitás kapcsán, mindezt klasszikus, már-már elfeledett zenei betétek alátámasztásával. A Fáklya Rádió heti tematikája a szombati Rock Listával zárul 14 órától, ahol 30 dal csendül fel egy toplistában, ahol a 30 dalhoz 30 történet is kapcsolódik.

Műsoraik maximálisan interaktívak, az erre szolgáló chatfal által bármikor lehetőség van minden hallgatónak élőben bekapcsolódni és hozzászólni.

A Fáklya Rádió sugározza Magyarországon szintén egyedülálló módon a kőkemény metált szerető hallgatóknak is a zenét, ugyanis a hét minden napján 22 és 3 óra között Zúzda műsorukban csakis kizárólag black, death, trash, power és hasonló metál műfajok fúziója szólal meg változatosan.

A Fáklya Rádió emellett monopol helyzetet is teremtett magának az online rádiózás hazai piacán, ugyanis teljes rendszerét podcast alapra építette, így műsoraik bármikor visszahallgathatóak és letölthetőek a Spotify, az Apple Podcast, a Google Podcast, a Deezer, a Radio Public, a Pocket Cast, a Stitchcer, iTunes alkalmazások használatával. Ennek köszönhetően a Magyarországon hallgatott podcastek 100-as listájában például a Paranormálistól a spiritualitásig c. műsoruk nemhogy betört a kategóriába, de az első helyet is bebetonozva képviseli, igen nagy és komoly médiumokat maguk mögött hagyva ezzel.

A jövőben a Fáklya Rádió folyamatos fejlesztései és a hazai rock/metál szcéna zenekarainak kapcsolatai által újabb olyan lehetőségekkel kíván előjönni, amelyek a lehető legjobban és a lehető legmagasabb minőségben szolgálják ki a felhasználó és hallgatósági élményt.

Mottó: Fáklya Rádió – Fény a sötétben!

Hivatalos weboldaluk: https://faklyaradio.hu

Fáklya Rádió

Értékeld a rádiót!
[Értékelés: 1 Átlag: 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.